CALENDARI MOTIVE 2016

Moviment és el leitmotiv del calendari 2016. També és un desig pel nou any que plasmem amb la creació d'una sèrie d'imatges inspirades en l'art òptic. Us convidem a mirar-les entrant als projectes (calendaris) de la nostra web. També us convidem a visualitzar els vostres desitjos pel nou any abans que es facin realitat! Optimisme?, no, només és confiança, treball dur i, per què no?, una mica de sort! 

L'art òptic és un moviment pictòric que va néixer als Estats Units el 1958, és conegut majoritàriament com a Op Art. A la meitat del segle XX, artistes com Victor Vasarely, Josef Albers i MC Escher van experimentar amb Optical Art. En la dècada de 1960, el terme "Op Art" va ser encunyat per descriure el treball d'un creixent grup de pintors abstractes.

L'Art Òptic és un corrent artístic abstracte, basada en la composició pictòrica de fenòmens purament òptics, sensacions de moviment en una superfície bidimensional, enganyen a l'ull humà mitjançant il·lusions òptiques. S'utilitzen estructures de repetició amb un ordre clar.

Davant d'altres tendències racionals, l'Art Òptic es basa en principis científics rigorosos amb l'objectiu de produir efectes visuals inèdits. Sorgeix com una derivació de l'abstracció geomètrica. Les obres de l'Art Òptic interaccionen amb l'espectador provocant una sensació de moviment virtual mitjançant efectes d'il·luminació òptica, situació que desencadena una resposta dinàmica de l'ull i una certa reacció psicològica derivada de la seva aparença sorprenent.

Van caracteritzar a l'Optical Art les creacions compostes per patrons de repetició de línies, cubs i cercles concèntrics, ens els que predominaven els colors blanc i negre amb la contraposició dels complementaris. Mitjançant la repetició de formes simples i un hàbil ús de colors, llums i ombres. Els artistes òptics aconsegueixen en les seves obres amplis efectes de moviment, donant-li total dinamisme a superfícies planes, les quals acaben sent, davant de l'ull humà, espais tridimensionals plens de vibració, moviment i oscil·lació. 

 

Compartir aquest post:
x

Avís de l'ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant considerem que n'accepta el seu ús. Pot canviar-ne la configuració o obtenir-ne més informació
Acceptar